Warmtepomp

De werking van een warmtepomp

Wij leggen u graag uit hoe een warmtepomp installatie precies werkt. Een warmtepompinstallatie neemt ergens warmte op, om die elders af te geven. De warmte wordt op die manier van binnen naar buiten getransporteerd. Tussen dat opnemen en afgeven van warmte vindt er ook nog een temperatuursverhoging plaats. Hiervoor gebruikt de warmtepompinstallatie een vloeistof (koudemiddel) en een elektrisch aangedreven compressietechniek. Vervolgens belandt de opgewarmde lucht in een verdamper waarna hij wordt afgestaan aan een ruimte. Op deze manier verplaatst de pomp dus eenvoudig de warmte van de ene ruimte naar de andere.

Hoe een warmtepomp duurzaam werkt

Kiezen voor een warmtepomp is kiezen voor een lagere energierekening en een beter milieu. Een warmtepompinstallatie verbruikt namelijk minder tot geen fossiele brandstoffen. Hierdoor stoot hij ook veel minder CO₂ uit dan een cv-ketel. Wilt u volledig gebruik maken van duurzame energiebronnen? Overweeg dan ook meteen te kiezen voor zonne-energie. Dan gebruikt u met uw pomp altijd energiebronnen die in oneindige hoeveelheden aanwezig zijn. Met een warmtepomp kunt u dus zeer duurzaam verwarmen (en koelen). Wij juichen het dan ook van harte toe dat het gebruik van warmtepompen steeds populairder wordt in Nederland. Volgt u ook?

Vijf voordelen op een rij

Warmtepompen zijn niet voor niets zo populair. Zo geniet u met een warmtepompinstallatie in elk geval van de volgende vijf voordelen:

  • Energiebesparend
  • Minder CO₂-uitstoot
  • Kan verwarmen én koelen
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Lange levensduur

U begrijpt, een warmtepompinstallatie biedt u volop voordelen. Schakel LS-installatie in als meer informatie wenst. Ook kunt u ons direct inschakelen voor een vakkundige installatie.

warmtepomp

Kies ook voor een warmtepomp

Omdat wij beschikken over een eigen storingsdienst, gaan wij na het installeren van de warmtepomp een waar partnerschap met u aan. U kunt ons te allen tijde inschakelen, zodat uw installatie optimaal blijft werken. Laat een bericht achter op ons online contactformulier, bel naar 06-41612713 of stuur een mail naar info@ls-installatie.nl als u geïnteresseerd bent in een warmtepomp.

BEL ONS